Peter en Paula Hollander telen sinds 1978 groenten aan de Hartogsweg in IJsselmuiden. Middenin de beroemde Koekoek. Een tuinbouwgebied met de ideale grond voor gezonde producten. Peter Hollander behoort tot de vierde generatie van een echte tuindersfamilie die al in de Koekoek werkt sinds de polder in 1872 is drooggelegd. Bij geboorte kreeg hij daarom vermoedelijk een flinke dosis passie, vakmanschap en tuindersbloed mee. Al in zijn jongste jeugd voelde hij zich aangetrokken tot het vak.
Geen wonder dat hij later zijn eigen bedrijf startte. Aanvankelijk teelde hij meerdere soorten groenten, maar dankzij onder meer de schaalvergroting in de sector legde hij zich later toe op een beperkter aantal soorten. Sinds 2007 richt hij zich op een bijzondere bonensoort (link naar de rubriek bonen). In dit arbeidsintensieve versproduct kan Hollander al zijn vakmanschap kwijt. Daardoor groeide de langere en dikkere bonensoort uit tot een absolute delicatesse, die zijn weg vindt naar de echte groentespeciaalzaken en naar een aantal toprestaurants. Eén keer proeven is definitief kiezen voor de topkwaliteit van ‘De echte Hollander’.
De familie Hollander teelt op het moderne bedrijf naast de unieke bonensoort ook raapstelen. Deze bijna vergeten groente is weer helemaal terug en past perfect binnen de bedrijfsfilosofie van Hollander. Die zoekt altijd naar het verschil. Hollander gaat niet voor de massa, maar voor kwaliteit. Zowel qua smaak als qua uiterlijk. Daarbij hanteert het bedrijf methoden die zo duurzaam mogelijk zijn.

